MOGYOROD - Oscar Piastri heeft zijn eerste zege in de Formule 1 behaald. De Australiër van McLaren bleef in de Grand Prix van Hongarije zijn teamgenoot Lando Norris en Lewis Hamilton (Mercedes) voor. Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde plaats.


De wereldkampioen, als 3de gestart, ging met de twee McLarens door de eerste bocht.Hij wist, al dan niet gedwongen, achter Piastri plek twee op te eisen. De Limburger gaf na protesten van McLaren de positie in de vierde ronde terug aan Norris.

Verstappen viel na de eerste pitsstop naar de vierde plek terug. Hij dichtte het gat van naar Hamilton, maar aanvallen was ondoenlijk op de bochtige en smalle Hungaroring. Hamilton deed na 41 ronden,met Leclerc, een 'undercut' en weer reed Verstappen door. Hij leverde daarmee, ten gunste van Leclerc,nog een positie in. Norris kwam vooraan niet bij Piastri, maar nam door een vroegere stop toch de leiding over. Norris kreeg stalorders om Piastri voor te laten. De Brit gaf er, met tegenzin en onder protest, uiteindelijk gehoor aan. Verstappen hengelde Leclerc binnen, maar een aanval op Hamilton was te wild. Na de touché met de Brit viel hij terug naar plek 5