ZANDVOORT - Max Verstappen is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij de Grand Prix van Zandvoort te winnen. In zijn 200ste race in de Formule 1 kwam de wereldkampioen als tweede over de finish, ruim achter Lando Norris, die de tweede GP-zege van z'n carrière boekte. Charles Leclerc finishte als derde.


Verstappen won zeven van de eerste tien wedstrijden van het seizoen, maar bleef daarna vier zonder zege. Zondag vloog hij meteen na de start langs de van pole vertrokken Norris. Na een ronde of tien kwam de Brit weer dichterbij en in de 18de ronde nam hij de kop over, om meteen een gat te slaan.

Na de eerste pitsstop leidde Norris nog altijd soeverein, ruim voor Verstappen en Leclerc. Het was overduidelijk dat de Brit met z'n McLaren momenteel over de beste auto beschikt en hij wist zijn marge op Verstappen te vergroten tot 20 seconden. Leclerc zag in de slotfase Piatri nog wat dichterbij komen, maar de monegask hield stand en eindigde als derde op het podium.

In de WK_stand heeft Verstappen nog altijd een ruime marge van 70 punten ten opzichte van Norris. Komende zondag wordt in Italie de GP van Monza verreden.