BARCELONA - Op één van zijn favoriete circuits heeft Max Verstappen heeft opnieuw een zege bij kunnen schrijven. In Barcelona, waar hij acht jaar geleden in zijn allereerste race voor Red Bull direct de overwinning pakte, hield hij ditmaal Lando Norris en Lewis Hamilton achter zich.


De wereldkampioen was vanaf plek twee goed weg en zette zijn auto meteen naast die van de op pole gestarte Norris. De Brit gaf zich niet zomaar gewonnen en Verstappen moest kortstondig met twee wielen door het gras. De Limburger passeerde Norris alsnog, maar Russell profiteerde en nam de leiding vanaf plek vier. Verstappen had Russell echter snel weer te pakken en dus lag hij op kop bij de eerste pitstops.

Norris en Leclerc kozen ervoor om langer door te rijden op de oude banden en dat bleek een prima strategie. Norris reed zich na zijn stop snel weer naar voren en kwam met betere banden achter Verstappen te zitten. Norris kwam aanvankelijk snel dichterbij, maar daarmee vroeg hij te veel van zijn banden. Verstappen was iets zuiniger geweest en had daardoor in de slotfase voldoende over om het gat groot genoeg te houden.

Stand WK na 10 van de 24 Grand Prix':

1. MAX VERSTAPPEN 219
2. Lando Norris 150
3. Charles Leclerc 148
4. Carlos Sainz 116
5. Sergio Pérez 111
6. Oscar Piastri
7. George Russell 81
8. Lewis Hamilton 70

Komende zondag 30 juni is de volgende race tijdens de GP van Oostenrijk